bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

wat is het beleggingsbeleid voor de collectiviteitkringen?

Het vermogen van iedere kring van het Het nederlandse pensioenfonds wordt beheerd volgens het beleggingsbeleid dat is vastgesteld door het Bestuur van Het nederlandse pensioenfonds in samenspraak met het Belanghebbendenorgaan van de specifieke collectiviteitkring. Het beleggingsproces bestaat uit drie stappen:

1. strategisch beleggingsbeleid,
2. portefeuilleconstructie en
3. portefeuillemanagement.

Het beleggingsbeleid van Het nederlandse pensioenfonds is gebaseerd op bepaalde beleggingsovertuigingen en uitgangspunten om ongewenste risico’s uit te sluiten. In combinatie met de economische omstandigheden en rendementsverwachtingen vertaalt de fiduciair manager Kempen Capital Management dit naar een optimale invulling van de beleggingsportefeuille.

De beleggingsmix van Collectiviteitkring 1 bestaat in hoofdlijnen uit een combinatie van 60% vastrentende en 40% zakelijke waarden. De renteafdekking is 50%.

De beleggingsmix van Pensioenkring Arcadis bestaat in hoofdlijnen uit een combinatie van 50% vastrentende, 40% zakelijke waarden en 10% vastgoed. De renteafdekking is 50%.

dummy-persoon

Francis is directeur Bestuursbureau van Het nederlandse pensioenfonds. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Francis.

Francis