bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

uit welke kringen en regelingen kan ik kiezen?

Bij Het nederlandse pensioenfonds kun je als werkgever of pensioenfonds toetreden tot onze collectiviteitkring of, als die niet past, tot een eigen maatwerkkring.

onze collectiviteitkring
Een belangrijk kenmerk van een APF is schaalvoordeel. Onze collectiviteitkring is toegankelijk voor meerdere werkgevers en pensioenfondsen. Doordat kosten over meerdere deelnemers worden gespreid, blijven ze laag. We hanteren een ondergrens van 15 deelnemers.

In onze collectiviteitskring zijn meerdere werkgevers aangesloten. Zo ook de Efteling. Daan van Baarsen, Financieel Directeur van de Efteling: “De Efteling B.V. heeft begin 2017 de overstap gemaakt naar Het nederlandse pensioenfonds. We hebben in hen een innovatieve partner gevonden die echt met ons en onze 2600 medewerkers wil meedenken. Wij zijn er van overtuigd dat we samen met Hnp medewerkers van de Efteling nog meer voordelen kunnen bieden. De overstap is soepel verlopen en alle afspraken zijn nagekomen, dus de samenwerking verloopt prima.”

In de collectiviteitkring kun je een DB-toezegging doen en kiezen voor een middelloonregeling met een premie die afhangt van de dekkingsgraad: hierbij  daalt de premie als de financiële situatie van de kring dat toelaat en stijgt de premie als de situatie minder gunstig is.

Lees verder over de dekkingsgraad, het beleggingsbeleid en de kosten.

eigen kring
Past je regeling niet in onze collectiviteitkring? Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar een traditionele CDC-regeling? Dan is een eigen kring natuurlijk mogelijk, waarbij veel meer vrijheid is bij de inrichting van de regeling. Wij kunnen snel en efficiënt een kring op maat inrichten. Of een eigen kring past bij jouw organisatie zal ook afhangen van het vermogen dat in de kring wordt ondergebracht.

Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.

Ben je geholpen met dit antwoord?

Nanno is senior pensioenspecialist en Welkomstregisseur van Het nederlandse pensioenfonds. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Nanno.

Nanno