bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

Collectiviteitkring 1 nu ook met IFRS oplossing

geplaatst op 07-09-2017 door Francis

Het nederlandse pensioenfonds past per 1 januari 2018 het premiebeleid voor Collectiviteitkring 1 aan. Daardoor bieden we een pensioenregeling met IFRS oplossing.

Bij de start van Het nederlandse pensioenfonds is voor Collectiviteitkring 1 gekozen voor een beleid waarbij de premie afhankelijk was van de beleidsdekkingsgraad. Met name de wens vanuit de markt voor een IFRS-proof regeling heeft geleid tot een aangepast premiebeleid. Vanaf 1 januari 2018 geldt voor  Collectiviteitkring 1 een systeem waarbij de feitelijke premie wordt vastgesteld op basis van de premiedekkingsgraad. Hierdoor is de premie niet meer afhankelijk van het verleden. Het uitgangspunt is dat er geen wijziging optreedt ten opzichte van de oorspronkelijke risicohouding en dat de bandbreedte voor de premiedekkingsgraad acceptabel blijft.

Ook nieuwsgierig naar wat wij u kunnen bieden? Neem dan voor een oriënterend gesprek contact op met een van onze welkomstregisseurs: Ronald van Dijk, (06) 13749603 , Nanno van Putten (06)22924771, of Ernö Kalmár, (06) 83648184.