bedoelde je ... ?

  • Sorry! We hebben geen antwoord voor je gevonden.

Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op.

contact

top 3 vragen over het fonds

  • Er zijn helaas geen vragen gevonden

top 3 vragen van deelnemers

  • Er zijn helaas geen vragen gevonden

neem contact op

nieuwsberichten

De eerste 2 kwartalen van Het nederlandse pensioenfonds in vogelvlucht

geplaatst op 11-09-2017 door Ronald

In januari 2016 is Het nederlandse pensioenfonds opgericht. Sinds januari 2017 bouwen deelnemers ook pensioen bij ons op. Nu we ons eerste halfjaar achter de rug hebben, praat ik je graag persoonlijk bij over de ontwikkelingen in Collectiviteitkring 1 bij het pensioenfonds.

Collectiviteitkring 1 nu ook met IFRS oplossing

geplaatst op 07-09-2017 door Francis

Het nederlandse pensioenfonds past per 1 januari 2018 het premiebeleid voor Collectiviteitkring 1 aan. Daardoor bieden we een pensioenregeling met IFRS oplossing.

Bij de start van Het nederlandse pensioenfonds is voor Collectiviteitkring 1 gekozen voor een beleid waarbij de premie afhankelijk was van de beleidsdekkingsgraad. Met name de wens vanuit de markt voor een IFRS-proof regeling heeft geleid tot een aangepast premiebeleid. Vanaf 1 januari 2018 geldt voor  Collectiviteitkring 1 een systeem waarbij de feitelijke premie wordt vastgesteld op basis van de premiedekkingsgraad. Hierdoor is de premie niet meer afhankelijk van het verleden. Het uitgangspunt is dat er geen wijziging optreedt ten opzichte van de oorspronkelijke risicohouding en dat de bandbreedte voor de premiedekkingsgraad acceptabel blijft.

Ook nieuwsgierig naar wat wij u kunnen bieden? Neem dan voor een oriënterend gesprek contact op met een van onze welkomstregisseurs: Ronald van Dijk, (06) 13749603 , Nanno van Putten (06)22924771, of Ernö Kalmár, (06) 83648184.

 

Jaarverslag 2016 beschikbaar

geplaatst op 21-08-2017 door Francis

Het 1e jaarverslag van de collectiviteitkring van Het nederlandse pensioenfonds is een feit. 2016 was een spannend jaar voor Het nederlandse pensioenfonds: de oprichting in januari, het krijgen van de vergunning in september en het inregelen van de 1e klanten om in 2017 met de pensioenuitvoering te kunnen starten. In het jaarverslag 2016 leest u over alle ontwikkelingen binnen de collectiviteitkring en de verwachtingen met betrekking tot 2017.

U kunt het jaarverslag hier downloaden.

 

Arcadis verplaatst pensioen naar Het nederlandse pensioenfonds

geplaatst op 24-07-2017 door Francis

Na de Efteling, DAS en de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers kiest ook Arcadis Pensioenfonds voor Het nederlandse pensioenfonds om hun pensioenregeling onder te brengen. De pensioenaanspraken van het Arcadis Pensioenfonds, met een collectieve waardeoverdracht van circa € 1,1 miljard, worden ondergebracht in een eigen kring. Deze kring krijgt een eigen Belanghebbendenorgaan met vertegenwoordigers van de werkgever, medewerkers en de gepensioneerden. In totaal gaat het om ruim 7900 deelnemers.


Een intensief traject van 3 jaar, waarbij alle mogelijke scenario’s zijn bekeken, heeft  geleid tot de overgang naar Het nederlandse pensioenfonds. Gert Kroon, directeur Arcadis Nederland, zegt hierover: ‘Het nederlandse pensioenfonds heeft naast de meest passende aanbieding in termen van dienstenaanbod, tarieven en voorwaarden ook dezelfde opvattingen over wat de belangrijkste normen en waarden rond een pensioenorganisatie moeten zijn. De duidelijke onafhankelijkheid en een zekere eigenheid spelen hierbij een belangrijke rol.’

>>Lees hier verder


Ook nieuwsgierig naar wat wij u kunnen bieden? Neem dan voor een oriënterend gesprek contact op met een van onze welkomstregisseurs: Ronald van Dijk, (06) 13749603 , Nanno van Putten (06)22924771, of Ernö Kalmár, (06) 83648184.